CLICK HERE FOR FREE BLOGGER TEMPLATES, LINK BUTTONS AND MORE! »

Saturday, March 5, 2011

MumiA JadIAn~




okeh2....
releks sume... tarik napas bek2...hahahahhahaha~
nie laaa sbb aku brenti blog smentara....eksiden terguling hanjing d jalan beesar...
jadiik laaa mumia sperti d atas...ahaks =p

pada 29 jan 2011....jam 10.45mlm....
perjalanan dari bilik miza d kg E,UMS...singgah sbentar d kdai makan tapau nasik si pipoh....
hahahahha~ asal jadik skema badut nie????waaaaaaaaaa~
ok2,aku bawak moto 80km/h mase tue....aku dok kat line kanan,sbelah tue lori bawak ape pon x taw....then tetbe ade kete iswara yg mcm lahanat laju nyew dok sbelah aku.....
(kite nyew tetbe aku dok d tgh2 tue laaa)....depan kete iswara tue ade kete,jadik probability
die dpt motong si lori nie sket laaa kan...aku pon sempat motong lori nie dlu,tetbe si iswara nie pon sebok gak nk motong si lori nie....die budget bawak kete EVO 10 LANCER agak nyew, last2 bontot die blah kiri kene depan moto aku......

!@#$%^&*()(*&^%$#@!@#$%^&*(% $%^& (bukn mencarut,tapi bunyik eksiden) =p

aku dpt laaa tgk iswara bengong tue lari mcm tue jew....n luckily lri tadi p mana tah,die motong aku yg jatuh nie kot....
mase tue mmg waktu kerja2 1borneo balik keje...ade ramai gak laaa pak guard2 yg tlong
aku n pipoh mase tue....aku nyew hp ape sume slamat,sbb dlm handbag,tapi hp pipoh terbarai gak laaaa.....naseb bek leh gune ag...
aku ngah berdarah2 nie,tahan sakit nyew,tahan nk blasah org..aish~ aku ngan tgn ketar2 p tepn miza.....tup2 yg angkat nyew si tqos,ngan nada ceria plak tue...muahahahhahahahaha!!!~

aku tros bg taw yg aku eksiden ape sume....mase ngah tpon tue,sebok2 org tnye aku ok ke x????
x nmpak aku dah berdarah2 nie???ayoyoyooy~ soklan pling poyo gile lawak+geram!~
aku sempat tepon moka jugak,kebetulan aku mmg ade msg ngan die mase tue...hohohoh~
then,ade laaa akk nie ajak g hospital,aku jew laaa g dlu...pipoh calar sket kat bahu jew,jdik die tgu dak2 nie amik die jew.....


smpai kat spital likas KF, akk nie name nyew norizan...die yg tgu aku smpai laaa tetbe aku nmpak yg
dtg dlu si acap ngan kucai....dari mane tah diorg taw pon aku x taw...jauh kot dtg,dari IP....
terharu gak laaaa~ then aku kene baring kat katil,tgu bapak gile lame,aku ngan dak2 nie ciap wat lawak ape sume...hohhohohohO~

MA tue soh dak2 nie bawak kan bju bersih untuk aku n pipoh,tgk laaa bai,bju dah mcm tarzan dah aku tgk....tdung aku dah koyak rabak gak....bju plak,perghhhhhh~ seksi sioottt~ ^^v
slain muke,ngan tgn tue, ade sket cala kat peha n buku lali aku....tapi sume ok,x de pape pon yg patah or troq pape ke....Alhamdulillah laaa....
lepas siap ape sume,aku kne tgu nk amik ubat....korunk taw x,kluor2 jew jumpe dak2 nie,ramai seh dak2 nie....meh aku sebut kan name...

moka(moto),k.mer,kila,tqos,miza,ana(kete sewa)[dari UMS]
ikhwan,kahar(moto)[kbetulan tayar pancit kat KF]
acap,kucai(moto)[dari IP]
aj,pejol,n membe die 2 org(kete)[sgup kuor wayang dgr aku eksiden]

mak aih,ape x meriah nyew hospital pagi tue..ahaks..... kuor2 aku dok kat moto diorg,borak2...
tgk muke moka,mcm marah...erk??? ngeeeeee~ maap2,buat anda sume riso.....
lepas ciap sume,kitorg balik UMS ape sume....tido dah x sedo diri...
kbetulan cuti,sume pakat tido bilik miza..sbb senang + x de org pon....mlm pertama yg syahdu+perit gak laaa.....hohohohohO~




3 comments:

SYAZWANI SAJIRI WAN said...

eksiden??
haisshhh~hamdallah xde pape ek. . .
len kali more berhati2 ek cunna oii~

RoZaLiNdE said...

ngeee~ mak ngah!!! baru taw mak ngah eksiden.. huhuhu... banyakkan bersabar ye. seram plak tgk mumia jadian ni. hehehehe... apa2 pon be strong k! hati2 lepas ni...

Cun-Na said...

wan:yup....mmg syukur sgt laaa...hohohohoh~
skang dah jadik minah rempi gred A...
msti lah berhemah..ngeh2

ank sdare:tue laaa,ank sdare x lawak mak ngah kat cni....meh laaaa....
bile nk g labuan nie??ngeeeea~